NIEUWS

Oktober 2023

Op zondag 1 oktober organiseerde mijn uitgeverij een thriller middag in de bibliotheek van Utrecht waar wel 5 nieuwe thrillers werden gepresenteerd. Als oude rot in het vak 🙂 mocht ik een van de debutanten interviewen. Tamara Geraeds schreef het boek `Doden praten niet` en ik vroeg haar de hemd van het lijf.

Het was een goed gesprek waarin Tamara veel over haarzelf en haar schrijven vertelde. Het leuke was dat Tamara vroeger fan was van mijn jeugdboeken en nu dus mijn collega is.

Oktober 2023

Het is Kinderboekenweek! Natuurlijk ga ik dan vele dagen op pad om op scholen te vertellen over mijn boeken, voor te lezen en handtekeningen uit te delen. Het was weer een drukke, maar gezellige week. Ik was in o.a. Bovenkarspel, Puttershoek en Uitgeest.

Op de foto hiernaast zie je mij in de klas van juf Annemieke en juf Evi van basisschool De Schelp in Puttershoek.

April 2023

Als thriller auteur wil je wel eens met je collega`s praten… over boeken, verhalen, plots en andere relevante zaken die je als auteur meemaakt. Een keer per jaar organiseert de auteursbond afdeling misdaadauteurs een mysterie diner. Dit jaar was dat in Utrecht.

We hebben heerlijk gegeten, gepraat en… we hebben een misdaad opgelost die middels een verhaal werd verteld. Herken je de andere thriller auteurs hiernaast op de foto?

22 Februari 2023

Op woensdag 22 februari interviewen Loes den Hollander en ik elkaar over het schrijversvak, onze boeken en eindeloze inspiratie. Loes neemt haar boek `De heks in mij` mee, en ik mijn `Mama liegt`.
Leuk om zoveel lezers (en fans!) te ontmoeten. De stapel boeken die de uitgever mee had genomen was rond 15.00 uur op. Mijn spannende roman Mama liegt vloog weg. Dat geeft weer inspiratie voor een nieuw boek…

Januari 2023

Pien Withagen (11 jaar) uit groep 8 hield haar presentatie over MZZL Meiden.

Ze maakte een prachtige collage van mijn boeken en vroeg me of ik een paar vragen wilde beantwoorden op film. Natuurlijk wilde ik dat.
Zo was ik via het scherm aanwezig op school.

18 november 2022

Vandaag was ik op bezoek bij de groepen 6 van basisschool De Schelp in Wervershoof en De Uilenburcht in Grootebroek. Al weken voor mijn bezoek hadden de leerlingen boeken van mij gekregen van de bibliotheek om te lezen. En dat hebben ze gedaan.

Ik kreeg zelfs een challenge: een aantal leerlingen las een fragment voor uit een van mijn boeken en ik moest raden uit welk boek het fragment kwam. Natuurlijk wist ik ze allemaal. De klas van meester Kris wilde na afloop heel graag met mij op de foto. Dank, lieve kinderen en meesters/juffen. Het was een topdag!

november 2022

Jaaaa, het langverwachte vervolg van MZZL Meiden verschijnt 6 november. Een nieuwe moeder, mom-to-be en happy single: de MZZL Meiden zijn dertig! Is hun leven nog steeds zo rock-‘n-roll?

Het eerste deel van een nieuwe serie is nu te lezen: MZZL Moeders – Baby blues

Inhoud
De MZZL Meiden Tanja, Joan en Hanna zijn dertig en druk bezig hun volwassen leven vorm te geven. Tanja heeft een baby van een onbekende vader: ze kan zich niets meer herinneren van de avond stappen met een paar fans. Maar haar zussen hebben het vermoeden dat Tanja wel degelijk weet wie de vader is. Joan en Brent zijn toe aan de volgende stap en doen er alles aan om zwanger te worden. Hanna snapt de baby-fuzz niet. Ze is happy single en geniet volop van het leven en de mannen die ze tegenkomt. De drie zussen besluiten samen kerst te vieren in Londen bij hun vader Parrot, maar het worden allesbehalve rustige kerstdagen.

Oktober 2022

De Kinderboekenweek 2022 had als thema GIGA GROEN. Zoals gewoonlijk willen veel scholen die weken een schrijver op bezoek. Dus het was weer een drukke, dolle boel. Daar ging Marion met haar tas vol boeken naar scholen. Basisscholen en voortgezet onderwijs, want met mijn meer dan 200 boeken is er voor alle leeftijden wel een boek van mij.

Leerlingen stelden bekende, maar ook originele vragen, zoals: ALS U MAAR 1 BOEK MOCHT MEENEMEN NAAR EEN ONBEWOOND EILAND, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN? Een onmogelijke vraag en ik had daar ook niet echt een antwoord op.

13 september 2022

Vandaag was ik op de 50+ beurs om te vertellen over mijn zojuist verschenen boek K MET PEREN. Het verhaal van mijn zus en mij en de hechte band die wij hadden. Dat ze overleed op 56-jarige leeftijd aan longkanker was en is nog steeds onwerkelijk.

Erover schrijven hielp. Erover praten was een stuk moeilijker, maar de luisteraars gaven me alle ruimte. Het voelde goed en achteraf bleek dat ik mensen geraakt had.

Augustus 2022

Mijn persoonlijke boek K MET PEREN over mijn zus Averil Verkaik verschijnt deze maand. In dit boek beschrijf ik het gevecht van mijn jongere zus tegen kanker en mijn eigen worsteling met de angstige werkelijkheid in die periode.

`Een indringend, liefdevol en ontroerend portret van twee zussen die ondanks hun verschillende karakters alles met elkaar delen.`

Inhoud
Averil is 52 als ze de diagnose longkanker krijgt. Ze is vormgever en leeft supergezond. ‘Domme pech,’ zegt de longarts. ‘Bereid u voor op het ergste.’ Als alleenstaande moeder van twee kinderen, waarvan de oudste gehandicapt, is doodgaan voor Averil geen optie. Haar lijfspreuk ‘K met peren’ weerspiegelt haar humor én haar angst, maar helpt Averil ook om door te gaan. Haar zus Marion is de hele tijd dicht bij haar. Ook als Averil, toch nog onverwacht, het leven los moet laten.

Bestel het boek in mijn webshop en ik zet er een persoonlijke boodschap in.

9 Juni 2022

Vandaag was de avond van het spannende boek in Utrecht. Lezingen, boekenstands, interviews en heel veel thriller auteurs. Ook ik werd geïnterviewd, samen met Loes den Hollander. Een volle zaal luisterde naar de vragen die ons gesteld werden.

Natuurlijk bijgepraat met veel collega`s en samen op de foto met een aantal van hen. Voor auteurs, die toch een eenzaam beroep hebben, een waardevolle avond. Elkaar ontmoeten, bijkletsen en op de hoogte blijven van nieuwtjes was voor mij een feestje.

Mei 2022

Vandaag was ik, samen met Loes den Hollander, op de Libelle dag. Loes en ik interviewde elkaar over onze boeken. Ook Loes heeft een boek geschreven over het verlies van haar geliefde echtgenoot. Allebei hebben we met schrijven onze rouw een uitweg kunnen geven.

Maar natuurlijk hebben we het ook gehad over onze thrillers en hoe die tot stand komen. We hebben allebei een andere manier van aanpak. Ik bedenk vooraf de rode draad en weet dus precies waar het verhaal heen gaat. Loes doet dat niet, zij begint en gaandeweg het verhaal komen de spinsels. Leuk om zo samen te praten over boeken en schrijven.

Het was een gezellige dag, want na afloop konden bezoekers in de stand van uitgeverij De Crime Compagnie met ons praten en natuurlijk onze boeken kopen met handtekening.

februari 2022

De nieuwe thriller van Marion, met de titel MAMA LIEGT, is 16 april 2-22 verschenen

MAMA LIEGT vertelt het verhaal van twee families die tijdens de Tweede Wereldoorlog door één ondoordacht moment voor altijd met elkaar werden verbonden. Het verleden kun je niet wissen, hooguit bedekken,

Inhoud
Aisa groeit op bij haar oma. Op haar ziekbed doet oma een schokkende bekentenis over haar verleden, die het leven van de jonge vrouw volledig op zijn kop zet. Nieuwsgierig gaat Aisa op zoek naar Emma van Bemmelen, de onbekende zus van haar oma. Wanneer oma kort na het weerzien van de twee vrouwen overlijdt, lijkt Aisa liefdevol te worden opgevangen in de familie. Maar al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar komst… Mama liegt vertelt het verhaal van twee families die tijdens de Tweede Wereldoorlog door één ondoordacht moment voor altijd met elkaar werden verbonden.

Mei 2021

Bij uitgeverij Dyslexion zijn veel van Marion haar kinder- en jeugdboeken verschenen in een speciale dyslexie-uitgave. De zes delen van Marion haar detective-serie De 4 Speurneuzen zijn vanaf nu leverbaar in de boekhandel.
Natuurlijk kun je alle boeken ook in de webshop bestellen… met handtekening!

Voorjaar 2021

In 2021 stapte Marion met haar thrillers over naar uitgeverij De Crime Compagnie.
Marion is blij met het vertrouwen dat deze succesvolle uitgeverij in haar en haar boeken heeft.
De backlist, haar 4 bestaande thrillers, worden vanaf april 2021 uitgegeven bij De Crime Compagnie,
zowel als papieren uitgave als Ebook en luisterboek.

Voorjaar 2021

In 2021 stapte Marion met haar thrillers over naar uitgeverij De Crime Compagnie.
Marion is blij met het vertrouwen dat deze succesvolle uitgeverij in haar en haar boeken heeft.
De backlist, haar 4 bestaande thrillers, worden vanaf april 2021 uitgegeven bij De Crime Compagnie,
zowel als papieren uitgave als Ebook en luisterboek.

December 2020

Op Scholen aan Zee in Den Helder kregen alle leerlingen een gratis boek dat ze zelf mochten uitkiezen. Natuurlijk mocht MZZLmeiden niet ontbreken!

Februari 2019

De Thriller Tiendaagse van HEBBAN levert mooie verhalen op.
Tien misdaadauteurs mochten een kort verhaal schrijven over dezelfde hoofdpersoon.
Ook ik mocht een bijdrage leveren. Lees hier mijn korte verhaal STIK!

30 mei 2018
Verschijningsdatum van OVER EN UIT, de derde thriller van Marion van de Coolwijk.
Gelijkertijd start er een reclamecampagne en een lezerswedstrijd op o.a. FaceBook waarmee een Meet&Greet met Marion te winnen is.
Middels een oproep kunnen lezers vragen stellen aan Marion, die ze persoonlijk beantwoordt.
De begeleidende trailer van OVER EN UIT, gemaakt door Jard van de Coolwijk, licht een tipje van het spannende verhaal op.

Oktober 2017

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

15 augustus 2017
Marion haar tweede thriller MANNENJACHT verscheen eind juli 2017 en was binnen drie weken uitverkocht. Van het proces van herdrukken is bij de drukker een film gemaakt, waarin duidelijk te zien is hoe een boek tot stand komt.

10 augustus 2017
Het debuutboek MANGELVROUW staat op de shortlist van de HEBBAN Thriller Debuutprijs.
Na een bloedstollende twee weken waarin het lezerspubliek op debuutthrillers mocht stemmen, kreeg MANGELVROUW de meeste stemmen.
Op de website van HEBBAN staan de genomineerde boeken voor de shortlist vermeld. Een deskundige jury gaat de komende tijd lezen.
Eind oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie.

3 augustus 2017
In het Noord-Hollands Dagblad verscheen een artikel over de nominatie van MANNENJACHT voor de HEBBAN Thriller Debuutprijs.

27 juli 2017
Ludieke marketingactie rond ‘Mannenjacht’

Constantijn Hoffscholte | 27 juli 2017

Met een ‘scary’ geluidskaart lanceerde Karakter Uitgevers deze week een opvallende campagne rond de nieuwe thriller van Marion van de Coolwijk. Vooral boekenbloggers reageren enthousiast. ‘Ik krijg gewoon kippenvel. Deze post van Karakter Uitgevers is gewoon te gaaf om niet te delen!!! Super gaaf gedaan.’ Blogger The Bookbabe steekt haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. In een filmpje van bijna anderhalve minuut laat ze haar 1.246 volgers op Facebook zien hoe ze een envelop opent en er een kaart uithaalt. Als ze hem openvouwt zingt een kinderstem: ‘Daar was laatst een meisje boos…’, een variant op het oudhollandse kinderliedje. The Bookbabe krijgt er kippenvel van. Zij vindt het een ‘supergoeie promo’. En dat mag iedereen weten.

Bij Karakter Uitgevers verscheen deze week de tweede thriller van Marion van de Coolwijk. Vorig jaar debuteerde zij met Mangelvrouw, nu ligt Mannenjacht in de winkel. Van de Coolwijk schreef eerder tientallen kinderboeken en educatieve uitgaven. Volgens Karakter-directeur Chris de Graaf werden daarvan alles bij elkaar een paar miljoen exemplaren verkocht. De thrillermarkt zit anders in elkaar, daar is Van de Coolwijk nog niet doorgebroken. ‘Van Mangelvrouw zijn er een paar duizend verkocht, maar we vinden dat Marion zoveel kwaliteit heeft dat we er veel effort in stoppen om een groter publiek te bereiken’, aldus De Graaf. De uitgeverij investeerde daarom 5.000 euro voor een campagne met geluidskaarten. Het bijbehorende fragment werd ingesproken door de auteur en is een verwijzing naar de plot van het boek. Karakter verspreidde de kaart onder media en boekenbloggers. ‘Vooral van de bloggers krijgen we positieve reacties’, zegt marketingmedewerker Robin van der Burgh. ‘Nu is het wachten op andere partijen. We hopen dat ook kranten en tijdschriften recensie-exemplaren gaan aanvragen.
Volgens De Graaf zijn de boeken van Van de Coolwijk geschikt voor het publiek van bekendere thrillerauteurs als Esther Verhoef en Loes den Hollander. Van Mangelvrouw maakte hij speciaal voor keten Boekenvoordeel een special van een paar duizend exemplaren. Met Mannenjacht mikt de uitgeverij hoger. Naast de media worden boekhandels actief benaderd. Vertegenwoordigers van de uitgeverij delen de geluidskaarten uit bij de winkels. Zodat ook boekverkopers hun eigen kippenvelmoment kunnen ervaren.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen