Marion van de Coolwijk
 

Biografie
Marion is geboren op 7 mei 1959 te Amsterdam als Marion Verkaik. Ze heeft een vijf jaar jongere zus: Averil. Als peuter kon Marion niet vaak genoeg worden voorgelezen. Ze vertelde de hele dag fantasieverhalen aan iedereen die het maar wilde (en niet wilde!) horen. Haar ouders waren dan ook blij dat ze op vierjarige leeftijd naar

school mocht.

Zodra er taal op het programma stond en er verhalen geschreven moesten worden, was Marion in haar element. `Eén kantje!` riep de meester nog, maar Marion kon niet eerder stoppen met haar verhaal voordat er minstens tien kantjes volgeschreven waren. Ook later op het VWO haalde ze vaak hoge cijfers voor haar zelfgeschreven verhalen.


In 1977 deed ze eindexamen waarna ze naar de Pedagogische Academie ging om voor 'juf' te studeren. Als leerkracht op een Amsterdamse Montessorischool kon ze de kinderen stimuleren om te (gaan) lezen. Natuurlijk las ze veel voor uit boeken van andere auteurs, maar het leukste vond ze toch wel het vertellen van verhalen uit haar hoofd die ze dan ter plekke verzon.


 
Over Marion:


Naam: Marion van de Coolwijk
Geboren: 7 mei 1959 in Amsterdam
Kinderen: Rimme(90) en Jard (97)
Getrouwd met:Ed van de Coolwijk 
Mijn gekste boek: Nerd Alert
Mijn eerste boek: Het praathoedje
Levensmotto: Je mag zijn wie je benthttp://nerdalertdeserie.nlshapeimage_7_link_0
over_mij_vervolg.html